Θεραπεία υπερδραστηριας κυστης

Botox θεραπεία υπερδραστηριας κυστης

Οι ασθενείς με υπερδραστήρια κύστη αναφέρουν συχνουρία (>7 φορές), αίσθημα επιτακτικής ούρησης ακόμα και όταν η κύστη περιέχει μικρές ποσότητες ούρων, ενώ συχνό παρατηρούμενο σύμπτωμα είναι η ακράτεια.

Στο Urology Care – Ουρολογικό Κέντρο Νέας Σμύρνης γίνεται αναλυτική διάγνωση/εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς και ο Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος Dr Ιωάννης Μπέης προτείνει και αναλαμβάνει την ενδεδειγμένη θεραπεία/επέμβαση.

Σε νευρογενή αιτιολογία της υπερδραστήριας κύστης (π.χ. σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος Πάρκινσον, τραυματισμός νωτιαίου μυελού) εχουμε συνήθως κλινική εικόνα μεγαλύτερης βαρύτητας ενώ η συντηρητική αγωγή (οδηγίες πρόσληψης υγρών, εκπαίδευση κύστης, φάρμακα) δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να προσφέρουμε στον ασθενή θεραπεία με τη χρήση βοτουλινικής τοξίνης (botox).

Η επέμβαση γίνεται μέσω κυστεοσκόπησης υπό τοπική αναισθησία. Η τοξίνη εγχύεται μέσω ειδικής βελόνας σε πολλαπλά σημεία του τοιχώματος της κύστης προκαλώντας χαλάρωση και σταματώντας τις ανεξέλεγκτες συσπάσεις του εξωστήρα μυός. Η μέθοδος έχει πολύ καλά αποτελέσματα με θεαματική ανταπόκριση στην πλειοψηφία των ασθενών.

Στα μειονεκτήματα της ωστόσο πρέπει να αναφερθεί η σχετικά μικρή διάρκεια δράσης που υπολογίζεται σε 6 με 9 μήνες μετά το πέρας των οποίων πρέπει η θεραπεία να επαναληφθεί. Επίσης 30% περίπου των ασθενών δυσκολεύονται στο να αδειάσουν την κυστη τους οπότε χρειάζονται διαλείποντες καθετηριασμούς μέχρι η δράση του φαρμάκου να εξασθενήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες κλείσε το ραντεβού σου με τον Dr Ιωάννη Μπεη στο UrologyCare στη Νέα Σμύρνη.

Έκθεση εικόνων

Επικοινωνήστε μαζί μου

Τηλ.: 2109342318

Κιν.: 6948522214

Βασικό Μενού