Διουρηθρικές επεμβάσεις

Πρόκειται για την κατηγορια των επεμβάσεων που διενεργουνται διουρηθρικα. Μέσω ειδικού δηλαδή ενδοσκοπικου εξοπλισμού δύναται να εισέλθουμαι διαμεσω της ουρηθρας και των δύο φύλων και με αυτό τον τρόπο να φτάσουμε στο σημείο του ουροποιητικου συστήματος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Η επέμβαση γίνεται χωρίς τομή στο σώμα του ασθενούς ενώ πολλές φορές και ανάλογα με το είδος του χειρουργείου προχωρούμε σε ελάχιστα επεμβατικες μεθόδους που επιτρέπουν το εξιτήριο την ίδια ή την επόμενη ημέρα.

Είναι η συχνότερη, πλέον δοκιμασμένη και μελετημένη σε βάθος χρόνου (golden standard) χειρουργική μέθοδος για την αντιμετώπιση της υπερτροφίας του προστάτη.
Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι μια από τις συχνότερες αιτίες αιματουρίας (παρουσία αίματος στα ούρα).
Οι τραυματισμοί / κακώσεις του πέους και της πυέλου με εμπλοκή της ουρήθρας καθώς και το ιστορικό προηγούμενων ουρολοιμώξεων είναι οι κυριότεροι προδιαθεσικοί παράγοντες για την ανάπτυξη στενωμάτων στην ουρήθρα.
Όταν ο απεικονιστικός έλεγχος του ανώτερου ουροποιητικού συστήματος δίνει υποψία ενδεχόμενης κακοήθειας στους ουρητήρες ή στο πυελοκαλικικό σύστημα των νεφρών είναι αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση.
Η παρουσία λίθων στην ουροδόχο κύστη είναι μια πάθηση που συνήθως συσχετίζεται με την υπερτροφία του προστάτη.
Η μέθοδος της ουρητηροσκόπησης αναλύθηκε σε προηγούμενη ενότητα. Μια από τις πλέον συχνές εφαρμογές της βρίσκεται στην αντιμετώπιση λίθων του ανώτερου ουροποιητικού συστήματος.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Τηλ.: 2109342318

Κιν.: 6948522214

Βασικό Μενού