Αποκατάσταση υδροκηλης/σπερματοκηλης

Αποκατάσταση υδροκηλης/σπερματοκηλης

Πρόκειται για καλοήθεις καταστάσεις που περιγράφονται αναλυτικότερα στην ενότητα ΔΙΑΓΝΩΣΗ. Η χειρουργική τους αποκατάσταση έχει ένδειξη μόνο σε ευμεγέθεις συλλογές υγρού που προκαλούν στον ασθενή συμπτώματα ή είναι ενοχλητικές για αισθητικούς λόγους.

Στο Urology Care – Ουρολογικό Κέντρο Νέας Σμύρνης γίνεται αναλυτική διάγνωση/εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς και ο Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος Dr Ιωάννης Μπέης προτείνει και αναλαμβάνει την ενδεδειγμένη θεραπεία/επέμβαση.

Η επέμβαση γίνεται υπό τοπική ή γενική αναισθησία μέσω τομής στο δέρμα του οσχέου. Στην περίπτωση της υδροκήλης μειώνουμε το μέγεθος του κηλικού σάκου ή προχωρούμαι σε ολική αφαίρεση αυτού. Στην περίπτωση της σπερματοκήλης παρασκευάζουμε προσεχτικά το κυστικό μόρφωμα ξεχωρίζοντας το από την επιδιδυμίδα και το αφαιρούμε en block. Στη συνέχεια κάνουμε έλεγχο για ενδεχόμενες μικροαιμορραγίες μέσω καυτηριασμού ενώ η συρραφή του δέρματος γίνεται κατόπιν με απορροφήσιμα ράμματα. Ο ασθενης παίρνει εξιτήριο την ιδια ημέρα με σαφεις οδηγίες για ανάρρωση στο σπίτι (αποφυγή άρσης βάρους για 4 εβδομάδες, χρήση ειδικών εσωρούχων, ήπια παυσίπονα)

Επιπλοκές:

Οίδημα και εκχυμώσεις στο όσχεο παρατηρείται σε όλους σχεδόν μετεγχειρητικά. Τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν εντός ολίγων ημερών.

Σχετικά συχνή επιπλοκή είναι η συλλογή μικρής ποσότητας αίματος γύρω από τον όρχι που απορροφάται από τον οργανισμό αυτόματα και η μετεγχειρητική φλεγμονή η οποια χρήζει αντιβιοτικής αγωγής. Λιγότερο συχνές επιπλοκές είναι το μεγάλο αιμάτωμα στο όσχεο ή η δημιουργία αποστήματος που απαιτουν νεα χειρουργική παρέμβαση.

Για περισσότερες πληροφορίες κλείσε το ραντεβού σου με τον Dr Ιωάννη Μπέη στο UrologyCare στη Νέα Σμύρνη.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Τηλ.: 2109342318

Κιν.: 6948522214

Βασικό Μενού