Περιτομη / πλαστική χαλινου

Περιτομη / πλαστική χαλινου

Στο UrologyCare στη Νέα Σμύρνη παρέχουμε τη δυνατότητα διενέργειας  μικροεπεμβάσεων υπό τοπική αναισθησία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας.

Στο Urology Care – Ουρολογικό Κέντρο Νέας Σμύρνης γίνεται αναλυτική διάγνωση/εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς και ο Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος Dr Ιωάννης Μπέης προτείνει και αναλαμβάνει την ενδεδειγμένη θεραπεία/επέμβαση.

Η περιτομή είναι η επέμβαση εκλογής για την αντιμετώπιση της φίμωσης. Όπως προαναφέρθηκε στην ενότητα διάγνωση, όταν η ακροποσθία είναι αρκετά στενή δεν μπορεί να τραβηχτεί προς τα πίσω έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η βάλανος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έντονη δυσφορία και τον πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Ο στενωτικός δακτύλιος συχνά τραυματίζεται και οι μικροσχάσεις οδηγούν στην ανάπτυξη ουλώδη ιστού με αποτέλεσμα μεγαλύτερη φίμωση. Ως επακόλουθο της κακής υγιεινής καθώς δεν επιτυγχάνεται αποκάλυψη της βαλανου κατά την πλύση, παρατηρούνται συχνά δευτερογενής βαλανοποσθίτιδες (φλεγμονές της βανανου και της ακροποσθίας).

Η περιτομή είναι επέμβαση μικρής βαρύτητας που γίνεται στους ενήλικες άνδρες ως επί το πλείστον με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Αυτή εγχύεται πέριξ της βάσης του πέους.  Κατόπιν αφαιρούμε χειρουργικά την ακροποσθία αίροντας τη στένωση. Συνήθως προχωρούμε σε ολική αφαίρεση της ακροποσθίας. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις και κατόπιν επιθυμίας του ασθενους μπορούμε να κάνουμε μερική εκτομή αφήνοντας ένα μικρό τμήμα για να καλύπτει μερικώς τη βάλανο. Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τη χρήση νυστεριου ή laser. Η συρραφή του δέρματος γίνεται με απορροφήσιμα ράμματα που αποπίπτουν εντός ολίγων ημερών. Γίνεται περιδεση του πέους με επίδεσμο και ο ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητες του με οδηγίες. Καλείται συγκεκριμένα να αποφυγει τη βαριά εργασία για μια εβδομάδα, να είναι επιμελής με την υγιεινή των γεννητικών οργάνων ενώ η πρώτη αλλαγή του τραύματος γίνεται από το θεράποντα ουρολόγο. Πρέπει επίσης να απέχει από σεξουαλικες επαφές για ένα διάστημα 4-5 εβδομάδων.

Ο βραχυς χαλινος μπορεί επίσης αν αποτελέσει συχνή αιτία για πόνο/δυσφορία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ενώ σε ρήξη του προκαλείται εντονη αιμορραγία. Πολλές φορές συνυπάρχει πρόβλημα φίμωσης. Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι καθαρά χειρουργική. Η αποκατάσταση γίνεται μέσω της πλαστικής του χαλινού. Πρόκειται για μικροεπεμβαση υπό τοπική αναισθησία κατά την οποία επιμηκύνουμε το μήκος του χαλινου τέμνοντας τον κατά μήκος με νυστέρι ή διαθερμια. Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητες του.

Επιπλοκές

Σχεδόν όλοι οι ασθενεις παρουσιάζουν εκχυμώσεις και τοπικό οίδημα, συμπτώματα ήπια που αποδράμουν εντός ολίγων ημερών. Ο μετεγχειρητικος πόνος είναι ελάχιστος και σπάνια απαιτεί τη λήψη παυσιπονων πέραν της παρακεταμολης. Μικρή αιμορραγία και ρήξη των ραμματων μπορεί να παρατηρηθεί εξαιτίας των νυχτερινών στυσεων. Λιγότερο συχνή τέλος είναι η φλεγμονή που απαιτεί τη λήψη αντιβιοτικης αγωγής.

Για περισσότερες πληροφορίες κλείσε το ραντεβού σου με τον Dr Iωαννη Μπεη στο UrologyCare στη Νέα Σμύρνη.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Τηλ.: 2109342318

Κιν.: 6948522214

Βασικό Μενού