Καλοηθης υπερπλασια προστάτη

Καλοηθης υπερπλασια προστάτη

Με την πρόοδο της ηλικίας σχηματίζονται μικρά καλοήθη αδενώματα στον προστάτη τα οποία αποτελούνται από αδενικό και λείο μυϊκό ιστό.

Στο Urology Care –Ουρολογικό Κέντρο Νέας Σμύρνης γίνεται αναλυτική διάγνωση/εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς από τον Χειρουργό Ουρολόγο-Ανδρολόγο Dr Ιωάννη Μπέη, ο οποίος και προτείνει την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση της παθήσεως. Κλείσε το ραντεβού σου τώρα.

Τα αδενώματα αυτά μπορεί να αναπτυχθούν περαιτέρω σε μέγεθος προκαλώντας την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Η διαδικασία ξεκινά σε ορισμένα άτομα ήδη από τα 30 έτη της ηλικίας τους.

 Απώτερο της υπερπλασίας και της διόγκωσης του προστάτη είναι η απόφραξη της ουρήθρας η οποία διέρχεται μέσα από τον προστάτικο αδένα με αποτέλεσμα ο πάσχων να βιώνει δυσουρικά ενοχλήματα από το κατώτερο ουροποιητικο σύστημα. Τα συμπτώματα αυτά πρέπει να τονιστεί οτι δεν είναι κατά αντιστοιχεία του μεγέθους του προστάτη. Δηλαδή άνδρες με ιδιαίτερα μεγάλο προστάτη μπορεί να έχουν ήπιες ενοχλήσεις και το αντίθετο μια σχετικά ήπια υπερτροφια να προκαλεί βαριά δυσουρικά ενοχλήματα.

Η διάγνωση της νόσου γίνεται μέσω της λήψης λεπτομερούς ιστορικού, την εκτίμηση των συμπτωμάτων του ασθενούς (με βαθμονομημένες λίστες και ημερολόγια κύστης), την αξιολόγηση του μεγέθους του προστάτη (με δακτυλική εξέταση και υπερηχογράφημα) καθώς και τη διενέργεια ουροροομετρίας. Περαιτέρω ουροδυναμικός έλεγχος μπορεί να χρειαστεί επί αμφιβολιών.

Στη  θεραπευτική μας φαρέτρα περιλαμβάνονται πολλές επιλογές όπως γενικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διαβίωσης και διατροφής, φαρμακευτική αντιμετώπιση, ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι ή χειρουργική αποκατάσταση (με διάφορες τεχνικές). Η επιλογή της κατάλληλης θεραπευτικής μεθόδου βασίζεται στην εξατομικευμένη συνεκτίμηση πολλών παραγόντων όπως η βαρύτητα της υπερτροφίας και των συμπτωμάτων, ο κίνδυνος μελλοντικών επιπλοκών, η ηλικία, το προηγούμενο ιστορικό νόσων καθώς και η επιθυμία του ίδιου του ασθενους.

Για τη γρηγορη και αποτελεσματικη εκτίμηση του προστάτη και των δυσουρικων σου ενοχληματων κλείσε ραντεβού με τον Ουρολόγο Dr Ιωάννη Μπέη στο UrologyCare στη Νέα Σμύρνη.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Τηλ.: 2109342318

Κιν.: 6948522214

Βασικό Μενού