Νόσος Peyronie - Πεικη κάμψη

Νόσος Peyronie - Πεικη κάμψη

Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό σύμπτωμα για τους άνδρες μέσης ηλικίας είναι η εμφάνιση κάμψης (καμπυλότητας) του πέους κατά τη διάρκεια της στύσης.

Στο Urology Care –Ουρολογικό Κέντρο Νέας Σμύρνης γίνεται αναλυτική διάγνωση/εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς από τον Χειρουργό Ουρολόγο-Ανδρολόγο Dr Ιωάννη Μπέη, ο οποίος και προτείνει την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση της παθήσεως. Κλείσε το ραντεβού σου τώρα.

Η πιθανότερη διάγνωση εφόσον δεν έχει προηγηθεί κάποιος τραυματισμός κατά τη διάρκεια σεξουαλικης επαφής είναι το πρόβλημα να οφείλεται στη νόσο του Peyronie (περόνι).

Η καμπυλότητα αποδίδεται σε μια φλεγμονώδη διεργασία που έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ουλώδη ιστού στην tunica albuginea δηλαδή την κάψα που περιβάλλει τα συραγγώδη σώματα του πέους. Ο ουλώδης ιστός παιρνει τη μορφή επασβεστωμένης πλάκας που ρικνώνει τη σύστοιχη μεριά με αποτέλεσμα την παραμόρφωση του άξονα του πέους.

Οι αιτιολογικοί παράγοντες της νόσου δεν έχουν επακριβώς αποσαφηνιστεί. Οι επαναλαμβανόμενοι μικροτραυματισμοί του πέους, η ουρηθρήτιδα, η έλλειψη βιταμινών, ενδοκρινολογικοί, γενετικοί και ανοσολογικοί παράγοντες είναι οι πιο πιθανές υποθέσεις.

Η διάγνωση της νόσου τίθεται σχετικά εύκολα. Ο ασθενής αναφέρει κάμψη η οποία εμφανίζεται μόλις επέρχεται στύση. Οταν αυτή είναι ιδιαίτερα μεγάλου βαθμού τότε η εκπλήρωση της σεξουαλικής πράξης είναι αδύνατη. Πολλές φορές ψηλαφάται ένα εξόγκωμα στα συραγγώδη σώματα το οποίο μπορεί να είναι ελαφρώς επώδυνο ως επί το πλείστον στο πρώτο στάδιο της νόσου. Προκειμένου να αποφευχθεί κατά τη διαγνωστική μας προσέγγιση η πρόκληση στύσης στο ιατρείο με φαρμακευτικούς παράγοντες ζητείται από τον ασθενή να προσκομίσει ψηφιακές φωτογραφίες του πέους σε στύση για να εκτιμηθεί ο βαθμός και η κατεύθυνση της καμπυλότητας. Ο υπέρηχογραφικός έλεγχος τέλος βοηθά στον πλήρη προσδιορισμό της έκτασης της πλάκας καθώς και στον έλεγχο της ροής του αίματος στο πέος.

Η νόσος Peyronie είναι καλοήθης, δε συσχέτιζεται με κακοήθεια ούτε προδιαθέτει σε αυτή. Στην πρώτη φάση της, όσο δηλαδή εξελίσσεται η φλεγμονώδης διεργασία συστήνεται συντηρητική αντιμετώπιση με:

  • Βιταμίνη Ε
  • Ενέσιμα φάρμακα (CCH)
  • Θεραπεία με κρουστικα κύματα

Με τη συντηρητική θεραπεία μπορεί να παρατηρηθεί κλινική βελτίωση ενώ ένα 3-10% των περιπτώσεων αναφέρει πλήρη υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Χειρουργική θεραπεία συστήνεται σε όσους διατηρούν μετά το πέρας της συντηρητικής θεραπείας μεγάλη καμπυλότητα πέους που δυσχεραίνει τη σεξουαλική τους ζωή και εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστον 6 μήνες από την εμφάνιση της νόσου προκειμένου η καμπύλη να έχει σταθεροποιηθεί.

Υπάρχουν διάφορες χειρουργικές τεχνικές διόρθωσης του προβλήματος. Η επιλογή γίνεται μετα από συνεκτίμηση του βαθμού καμπυλότητας, του μεγέθους του πέους, ενδεχόμενης ταυτόχρονης στυτικής δυσλειτουργίας καθώς και της επιθυμίας του ασθενούς

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες κλείσε το ραντεβού σου με τον ιατρό.

Έκθεση εικόνων

Επικοινωνήστε μαζί μου

Τηλ.: 2109342318

Κιν.: 6948522214

Βασικό Μενού