Αποκατάσταση κιρσοκηλης

Αποκατάσταση κιρσοκηλης

Οι ενδείξεις για τη χειρουργική αποκατάσταση της κιρσοκήλης αναφέρθηκαν στην ενότητα διάγνωση (παθήσεις των όρχεων).

Στο Urology Care – Ουρολογικό Κέντρο Νέας Σμύρνης γίνεται αναλυτική διάγνωση/εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς και ο Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος Dr Ιωάννης Μπέης προτείνει και αναλαμβάνει την ενδεδειγμένη θεραπεία/επέμβαση.

Πολλές χειρουργικές τεχνικές έχουν δοκιμαστεί όπως η τεχνική Palomo (απολίνωση της έσω σπερματικης φλέβας σε υψηλή θέση), Ivanissevich (απολίνωση των αγγείων σε βουβωνική θεση) κλπ. Το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα με τις μικρότερες επιπλοκές επιτυγχάνεται με την μικροχειρουργική υποβουβωνική επέμβαση υποβοηθούμενη από οπτικά μέσα.

Μέσω μιας μικρής τομής υποβουβωνικά παρασκευάζεται και διανοίγεται ο σπερματικός τόνος. Με τη χρήση οπτικών μέσων (loops ή μικροσκοπίου) επιτυγχάνεται μεγέθυνση του πεδίου και με αυτό τον τρόπο μπορούμε ευκολότερα να απολινώσουμε όλες τις φλέβες, διαφυλάσσοντας την αρτηρία και τα λεμφαγγεία. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, είναι μικρής βαρύτητας και διάρκειας περίπου μιας ώρας. Ο ασθενης παίρνει εξιτήριο την ίδια ή την επόμενη ημέρα.

Επιπλοκές:

Σχετικά συχνή επιπλοκή που παρατηρείται μετεγχειρητικά στο 5% περίπου των ανδρών είναι η εμφάνιση υδροκήλης (συγκέντρωση υγρού γύρω από τον όρχι) που ποικίλλει σε μεγεθος από ασθενή σε ασθενή. Παρόμοιο ποσοστό (περίπου 5%) έχει το ενδεχόμενο υποτροπής (επανεμφάνισης) της κιρσοκήλης. Τέλος αρκετά σπάνια επιπλοκή είναι η μετεγχειρητική ατροφία του όρχι η οποία εμφανίζεται στο 0,5% των ασθενών.

Εναλλακτικά της χειρουργικής αποκατάστασης μπορεί να προσφερθεί η μέθοδος της σκληροθεραπείας (τεχνική Tauber). Πρόκειται για την έγχυση σκληρυντικών ουσιών στο διατεταμένο ελικώδης πλέγμα υπό ακτινολογικό ελεγχο). Η μέθοδος αυτή έχει υψηλότερο ρίσκο για μη αποτελεσματική αντιμετώπιση της κιρσοκηλης καθώς και για ενδεχόμενη υποτροπή.

Για περισσότερες πληροφορίες κλείσε το ραντεβού σου με τον Dr Ιωάννη Μπέη στο UrologyCare στη Νέα Σμύρνη.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Τηλ.: 2109342318

Κιν.: 6948522214

Βασικό Μενού