Διουρηθρικη ουρηθροτομη

Διουρηθρικη ουρηθροτομη

Οι τραυματισμοί / κακώσεις του πέους και της πυέλου με εμπλοκή της ουρήθρας καθώς και το ιστορικό προηγούμενων ουρολοιμώξεων είναι οι κυριότεροι προδιαθεσικοί παράγοντες για την ανάπτυξη στενωμάτων στην ουρήθρα.

Στο Urology Care – Ουρολογικό Κέντρο Νέας Σμύρνης γίνεται αναλυτική διάγνωση/εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς και ο Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος Dr Ιωάννης Μπέης προτείνει και αναλαμβάνει την ενδεδειγμένη θεραπεία/επέμβαση.

Ο ασθενής παραπονιέται για μειωμένη ακτίνα ούρησης, καύσο, τσούξιμο και ενδεχόμενη αιματουρία. Σε μεγάλη απόφραξη του αυλού μπορεί να αδειάζει ατελώς την κύστη του η οποία γίνεται συνήθως υπερδραστήρια. Η διάγνωση τίθεται μετά τη διενέργεια ουροροομετρίας και / ή κυστεοσκόπησης.

Η διουρηθρική ουρηθροτομή είναι μικρής βαρύτητας επέμβαση κατά την οποία εισερχόμαστε με ειδικό ενδοσκοπικό εξοπλισμό διαμέσω της ουρήθρας μέχρι το σημείο του στενώματος. Ο ασθενής βρίσκεται υπό ελαφρά αναισθησία. Στην άκρη του εξοπλισμού μας είναι προσαρτημένο ένα μικρό νυστεράκι με το οποίο διανοίγουμε το στένωμα μέχρι να ανοίξει τελείως ο αυλός. Η διάνοιξη μπορεί επίσης να γίνει με τη χρήση laser. Η επέμβαση κρατάει συνήθως 10 έως 15 λεπτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις τοποθετείται ουροκαθετήρας για διάστημα ολίγων ημερών. Ο ασθενής παίρνει ως επί το πλείστον εξιτήριο την ίδια ημέρα.

Επιπλοκές:

Σχεδόν όλοι παρουσιάζουν μετεγχειρητικά ήπιο καύσο, συχνουρία και μικροποσότητες αίματος στα ούρα, συμπτώματα που αποδράμουν σύντομα.

Σχετικά συχνές επιπλοκες είναι η ουρολοίμωξη καθώς και η μελλοντική υποτροπή του στενώματος που χρήζει επανεπέμβασης.

Για περισσότερες πληροφορίες κλείσε το ραντεβού σου με τον Dr Ιωάννη Μπέη στο UrologyCare στη Νέα Σμύρνη.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Τηλ.: 2109342318

Κιν.: 6948522214

Βασικό Μενού