ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΒΚspecto

ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΒΚspecto

Στο Urology Care –Ουρολογικό Κέντρο Νέας Σμύρνης διαθέτουμε το πολυβραβευμένο σύστημα BK specto για εξετάσεις υπερήχου υψηλής ακρίβειας και απόλυτης αξιοπιστίας.

Το BK specto αποτελεί δημιουργία της BK medical, της κορυφαίας εταιρίας παγκοσμίως σε συστήματα υπερήχων με αξεπέραστες δυνατότητες απεικόνισης, και είναι ιδανικό για ουρολογικές εφαρμογές. Μέσω της τεχνολογίας Tru-Sense επιτελείται μια διαισθητική γρήγορη ροή εργασίας που βασίζεται στην αφή και επιτρέπει ταχύτερες διαδικασίες.

Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης με εξαιρετικές ανατομικές λεπτομέρειες επιτρέπουν την πλήρη χαρτογράφηση του προστάτη με ευκολότερη εντόπιση βλαβών που εγείρουν υποψία προστατικού καρκίνου και τη διενέργεια σε αυτή την περίπτωση στοχευμένων βιοψιών.

ψιών.

Βιοψία προστάτη

Η λήψη προστατικών βιοψιων είναι σχετικά ανώδυνη διαδικασία και γίνεται ως επί το πλείστον με τοπική αναισθησία που εγχέεται περιπροστατικά μετά από κατάλληλη προετοιμασία του ασθενή στο χώρο του ιατρείου μας. Ο ασθενής έχει προηγουμένως ελεγχθεί με καλλιέργεια ούρων και έχει λάβει αντιβιοτική αγωγή ως προφύλαξη. Η διορθική κεφαλή του υπερήχου μας δίνει εικόνες υψηλής ευκρίνειας ταυτόχρονα σε οβελιαίο και εγκάρσιο επίπεδο έχοντας έτσι απόλυτο έλεγχο και εικόνα από το σημείο που λαμβάνουμε τη βιοψία. Συχνά παρατηρούνται δυσκολίες στην επιτυχή στόχευση όγκου εντοπισμένου στην κορυφή του προστάτη (apex). Η κεφαλή του BK Specto χάρη στην three plane λειτουργία της μας επιτρέπει τη λήψη endfire βιοψιών λύνοντας αυτό το πρόβλημα. Στην περίπτωση που ο ασθενής βρίσκεται υπό αντιπηκτική αγωγή καλείται να τη διακόψει λίγες μέρες πριν, παίρνοντας σαφείς οδηγίες.

Οι βιοψίες λαμβάνονται με συγκεκριμένη στρατηγική ενώ ο αριθμός και η στόχευση τους εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον αν έχει προηγηθεί πολυπαραμετρική μαγνητική του προστάτη. Αποστέλλονται κατόπιν σε παθολογοανατόμο εξειδικευμένο σε ουρολογικούς καρκίνους για περαιτέρω γνωμάτευση. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητες του, πρέπει ωστόσο να αποφύγει σωματικές καταπονήσεις και άρσεις βαρών για μια εβδομάδα. 

Η παρουσία μικρών ποσοτήτων αίματος από το ορθό κατά την αφόδευση, στα ούρα κατά την ούρηση και στο σπέρμα κατά την εκσπερμάτιση είναι οι πλέον συχνές επιπλοκές, είναι συνήθως ήπιες και αποδράμουν εντός ολίγων ημερών. Σε εμφάνιση πυρετού ή/και ρίγους πρέπει να ενημερωθεί άμεσα ο θεράποντας ουρολόγος.

Η λήψη προστατικών βιοψιών γίνεται με τα υψηλότερα στάνταρ τεχνολογικού εξοπλισμού και ασφαλείας στο χώρο μας σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Για περισσότερες πληροφορίες κλείσε το ραντεβού σου με τον Χειρουργό Ουρολόγο-Ανδρολόγο Dr Ιωάννη Μπέη στο UrologyCare στη Νέα Σμύρνη.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Τηλ.: 2109342318

Κιν.: 6948522214

Βασικό Μενού