Σπερματοκηλη

Σπερματοκηλη

Η προοδευτική συνήθως ανώδυνη διόγκωση του οσχέου τρομάζει συνήθως τον πάσχοντα ο οποίος ανησυχεί για ενδεχόμενο όγκο στους όρχεις.

Στο Urology Care –Ουρολογικό Κέντρο Νέας Σμύρνης γίνεται αναλυτική διάγνωση/εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς από τον Χειρουργό Ουρολόγο-Ανδρολόγο Dr Ιωάννη Μπέη, ο οποίος και προτείνει την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση της παθήσεως. Κλείσε το ραντεβού σου τώρα.

Συνήθης αιτία αυτής της διόγκωσης αποτελεί η σπερματοκήλη. Πρόκειται για μια καλοήθη κυστική συγκέντρωση σπέρματος η οποία εξορμάται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων από την κεφαλή της επιδιδυμίδας.

Η διάγνωση γίνεται εύκολα και γρήγορα μετά από ψηλάφηση, διαφανοσκόπηση και επί αμφιβολιών μετά απο τη διενέργεια υπερηχογραφήματος του οσχέου. Μικρές σπερματοκήλες άλλωστε αποτελούν τυχαίο εύρημα στο ένα τρίτο των ασθενών που υποβάλλονται σε ανάλογο υπέρηχο για άλλους λόγους.

Θεραπεία συστήνεται ως επί το πλείστον σε μεγάλες σπερματοκήλες οι οποίες προκαλούν συμπτώματα, δηλαδή αίσθημα βάρους ή πόνο κατά τις σωματικές καταπονησεις, καθώς και για αισθητικούς λόγους.

Η χειρουργική αποκατάσταση είναι η μέθοδος εκλογής και γίνεται μέσω μικρής τομής στο όσχεο, είναι ασφαλής με τον ασθενη να κινητοποιείται άμεσα. Εναλλακτικά σε όσους δεν επιθυμούν χειρουργική αφαίρεση μπορούμε να προσφέρουμε σκηροθεραπεία της σπερματοκήλης αφού πρώτα αδειάσουμε το περιεχόμενό της. Πρόκειται για μέθοδο με καλά αποτελέσματα αν και πρέπει να τονιστεί η πιθανότητα ενδεχόμενης μελλοντικής υποτροπης.

Για περισσότερες πληροφορίες κλείσε το ραντεβού σου με τον Ουρολόγο Dr Ιωάννη Μπέη στο UrologyCare στη Νέα Σμύρνη.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Τηλ.: 2109342318

Κιν.: 6948522214

Βασικό Μενού